söndag, mars 29, 2009

Promenader

Helgens promenader var runt Ödåkra, här i Väla skogen hittade jag det här fina trädet.
Rundan jag hittat är 9km lång, men när man lyssnar på talbok går tiden jätte fort.
Jag har just hört Anna Janssons böcker, Alla de stillsamma döda och
Må döden sova.

fredag, mars 27, 2009

TP o TEQUILA

Istället för att spela badminton och göra av med kalorier stoppade vi i oss.
( Italiensk porterstek, wok o gott vin.) Efter middagen åkte TP fram, geni knölarna fick sparkas igång,
En o annan Tequila slank ner tillsammans med salt o citron,
Vi har så himla kul ihop. Vissa kort skall inte visas på bloggen!


onsdag, mars 25, 2009

Rekvisita genomgång

Att bara gå igenom rekvisita till revyn tog ett par timmar, man försöker vara disciplinerad men ibland spårar det ur.Även här ges tillfälle till många goda skratt.

Paus

En härlig avkoppling i vårsolen efter en promenad på 1 timme, livet är gott.

måndag, mars 23, 2009

Mjaaauuuuu viii--viiill---heeemmmm

Idag har Tazz o Zippo varit hos doktorn o fått sin årliga spruta. Det är tur att vi inte har så långt dit, dom sjöng i kanon, sen uppskattades inte dofterna inne hos veterinärerna, för mycket av det goda helt enkelt.Här sitter vi ordentligt bältade!

lördag, mars 21, 2009

Nya kläder

Först på morgonen var jag på jobb, vi tränade sång o dans till revyn. Sen på em körde jag o Yvonne till Center Syd, där hittade jag både en fin bikini och en skjortkjol i affären New Yorker

Så nu är vår sol o värme hjärtligt välkommen.

Till kvällsmat idag hade vi den goda o omtyckta "Italienska portersteken" och ett o annat glas rött vin.

fredag, mars 20, 2009

Yvonne är här

Klockan 11.15 åkte jag o Yvonne till Köpenhamn, vi skulle kolla in affärer på Ströget.Vädret var fint, och här står jag på Rådhus platsen. Vi gick o gick, in o ut ur affärer, kolla o klämde på det mesta. Efter vi hade ätit lite "kina mat" dök denna skylten upp utanför Illum. Jag tror inte danskarna kan läsa!
En vacker kvälls vy Kongens Nytorv, vid det här laget var båda benen ganska trötta.
Vi var hemma igen strax efter 21.30 och vi hade flyt hela dagen, jag tror inte att vi har väntat på buss tåg båt mer än sammanlagt 20 min.
Vi promenerade ca 10 km idag, = 13500 steg

torsdag, mars 19, 2009

Vårvärme

Även idag var det fint väder, jag o katterna var i trädgården, dom gillar verkligen det här.Det blev en promenad idag med, lika underbart som igår dessutom har jag lyssnat klart på "Honungsfällan" av Unni Lindell. Tiden går så fort med en bra bok i "öronen".

Ramperna i Väla skogen är klara så man behöver inte hoppa runt i dyngan mer.
Nu väntar man bara på att vitsipporna ska komma fram.
Idag har jag gått 14800 steg.


onsdag, mars 18, 2009

En händelserik dag.

Jag började dagen med en lång härlig promenad på 1½ timme.
Därefter var det träning på revyn. Karin ... som är journalist på "kommunalarbetaren"(från Stockholm) var och intervjuade oss. Vi ska vara med i tidningen om några veckor, jätte kul.
Jag tog foto på fotografen Britt-Mari Olsson
Långt om länge kom jag hem och vi firade Rickards 17-års dag med presenter och Tacos.
14500 steg senare stöp jag i säng.




måndag, mars 16, 2009

Detta är vår affisch som vi satt upp inför årets sjukhus revy.
Vi håller på att träna våra sketcher för fullt och vi har jätte roligt. Katarina o jag.


torsdag, mars 12, 2009

Lurad

När man som mest tror att våren är här, dyker det vita upp igen. Det kunde ju ha kommit för 3 månader sen.Så istället för trädgårdsarbete blev det soffan och en god bok.

tisdag, mars 10, 2009

Jag tror minsann att våren lurar på. Det börjar kännas på riktigt nu.

Jag var ute o gick en timme i em när jag vaknat, fåglarna väckte mig.

måndag, mars 09, 2009

Revygänget repeterar!!!

Då var det åter måndag och vi i revyn håller på att repetera som bäst. Det är mycket som ska klaffa på slutet.Sånger som jag övas in, och så småningom danssteg.

Och manus som ska präntas in och inte glömma de rätta stick orden så näste man vet när den ska säga sin replik. Oj,oj så mycket som kan gå fel.

söndag, mars 08, 2009

Internationella kvinnodagen

Idag var jag piggare, var på Aktiverum, det blev cirkelträning idag, en timme, kul. Senare på em var jag i Kattarps kyrka o sjöng. Till kvällsmat hade vi flamberad ryggbiff, potatis klyftor, wokade grönsaker o bearnaisesås. Tänk så mycket god mat man kan göra. Gott rött vin till.
Mycket kvinnojobb idag!

lördag, mars 07, 2009

Jag var rätt så trött efter gårdagen, kom aldrig riktigt igång. Fast när Anki o Linda kom o hämtade mig var tröttheten över. Vi var hos Gunilla (kören) hon hade öppet hus på sin 50-årsdag. Tack för den goda maten. Bilderna jag tog blev inte bra så därför får ni inte se några.

fredag, mars 06, 2009

Här visar de upp sig från sin allra bästa sida, titta så fin. Ja pjodden alltså (fårlåt Lasse).Det blir ju aldrig sent när vi träffas, snarare tidigt, vi gick när morgontidningen kom. Vi spelade TP, värdfamiljen vann denna gången, och vi hade mycket att skatta åt, ett tag hade vi så ont i magen och kinderna, att vi inte visste vart vi skulle bli av. Tänk så bra man mår utav att skatta.

Efter badmintonen var det gott med Kina mat, o trevligt sällskap, en o annan snaps satt heller inte fel.

En gammal trotjänare har gått i graven efter 19 år, det var "sorg" hemma hos Eva o Lasse.

Född januari 1990
Död Februari 2009




torsdag, mars 05, 2009

Min äldsta orkidé har fått en ny blomma, det har jag aldrig lyckats med tidigare. Det måste vara ett gott omen, nu vänder det tråkiga o jobbiga, allt kan bara bli bättre.

tisdag, mars 03, 2009

Första tvätten

Idag var det äntligen bra väder och jag ledig så bilen blev tvättad för första gången.Jag var också i trädgården och snyggade upp. Äntligen!!!

måndag, mars 02, 2009

Trött o sliten

Sitter här och funderar över helgens arbete,(eller ska vi kalla det för slit) det har inte varit roligt. Stress, ont i magen= irritation. Hur ska vi kunna fortsätta ge god omvårdnad? Var ska vi få kraften ifrån? VEM lyssnar på OSS? Frågorna är många men svaren uteblir. "Dom" som bestämmer har sagt sitt och vi blir lidande och det gör 3 man också, alltså våra patienter. När har vi nått botten och kan börja bygga upp en bra arbetsmiljö??? ( Med rimlig lön.) Undra om jag orkar jobba kvar, för hur det än är så trivs jag ju med mitt jobb och mina arbetskamrater. Hallå ni som bestämmer, vakna, ta ert förnuft tillfånga. Ge oss tillbaka vår glädje, vår mänsklighet, vårt ork att vårda. Annars behöver VI snart VÅRD.